Путін в розмові з Макроном погодився на спрямування місії МАГАТЕ на ЗАЕС

Путін в розмові з Макроном погодився на спрямування місії МАГАТЕ на ЗАЕС.

Путін в розмові з Макроном погодився на спрямування місії МАГАТЕ на ЗАЕС. Фото: gettyimages.com/Михайло Климентьєв

Події
19 серпня 2022 18:52

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном дав свою згоду на розгортання місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізькій АЕС.

- Президент вкотре підкреслив стурбованість ризиками, які створює ситуація на Запорізькій АЕС для ядерної безпеки та підтримав якнайшвидше направлення на місце місії експертів МАГАТЕ за умов, погоджених Україною та ООН. Президент Російської Федерації повідомив президенту Франції про свою згоду на розміщення цієї місії та зазначені методи, – повідомили в Єлисейському палаці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що президенти двох країн знову обговорять місію найближчими днями після обміну технічними групами. Конкретний час у повідомленні не назвали.

Читайте також:

16 серпня президент Франції Еммануель Макрон висловив свою підтримку пропозиції МАГАТЕ направити місію агентства на окуповану Росією ЗАЕС, для вивчення ситуації. Про це стало відомо після телефонної розмови Макрона та Зеленського.

Нагадаємо, що у разі виникнення аварії на Запорізькій атомній електростанції обов'язковій евакуації підлягатимуть понад 400 тисяч людей із Запорізької та Дніпропетровської областей. Більш детально про це можете прочитати тут.

Російські окупаційні війська завдають ударів по Запорізькій атомній електростанції та погрожують її підірвати, замінивши територію. Стали відомі можливі наслідки аварії на атомній електростанції, якщо окупанти продовжать так само. Докладніше про це можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах