У разі аварії на Запорізькій АЕС евакуюватимуть понад 400 тисяч людей

У разі аварії на Запорізькій АЕС евакуюватимуть понад 400 тисяч людей.

У разі аварії на Запорізькій АЕС евакуюватимуть понад 400 тисяч людей. Фото: npp.zp.ua

Події
16 серпня 2022 16:34

У разі виникнення аварії на Запорізькій атомній електростанції обов'язковій евакуації підлягатимуть понад 400 тисяч людей із Запорізької та Дніпропетровської областей.

- Якщо взяти 50 кілометрів зону обов'язкового відселення, що може виникнути внаслідок аварії на АЕС в Енергодарі, то це понад 200 тисяч у нашій області та під 200 тисяч у сусідній Дніпропетровській області, – розповів голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Старух зазначив, що евакуації підлягатимуть мешканці Нікополя, Марганця, Енергодару, Василівки, Дніпрорудного і низки інших населених пунктів.

Читайте також:

Керівник Запорізької ОВА додав, що зараз адміністрації опрацьовують план вивезення цивільних з окупованого Енергодару, а також визначають зони ризику можливого радіаційного забруднення у разі НП на АЕС.

Також він заявив, що повністю реалізувати заходи із захисту цивільного населення дуже важко, оскільки частина території окупована. Наразі радіаційна ситуація на АЕС стабільна.

10 серпня Україна офіційно звернулася до ООН та МАГАТЕ з проханням про невідкладну організацію ними спільної міжнародної місії на окуповану ЗАЕС за участю військових експертів, але під керівництвом МАГАТЕ, причому з в'їздом на окуповану РФ територію виключно з боку території, підконтрольної Україні.

Раніше вказували, що катастрофа на ЗАЕС буде в десять разів могутніше ніж Чорнобильська в 1986 році. У разі катастрофи на Запорізькій АЕС евакуації підлягає населення В радіусі 50 кілометрів. Це жителі Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей.

Російські окупаційні війська завдають ударів по Запорізькій атомній електростанції та погрожують її підірвати, замінивши територію. Стали відомі можливі наслідки аварії на атомній електростанції, якщо окупанти продовжать так само. Докладніше про це можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах