Окупанти погрожують підірвати Запорізьку атомну електростанцію

Окупанти погрожують підірвати Запорізьку атомну електростанцію.

Окупанти погрожують підірвати Запорізьку атомну електростанцію. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
08 серпня 2022 13:25

Російські загарбники перейшли до відкритих погроз усьому світу. Окупанти заявили, що підірвуть заміновану Запорізьку АЕС в Енергодарі, якщо надійде такий наказ.

Заява надійшла від начальника військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-майора Валерія Васильєва, який очолює командування гарнізоном ЗАЕС. Він каже, що "тут буде або російська земля, або випалена пустеля", повідомляє НАЕК "Енергоатом".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Як ви знаєте, ми замінували усі важливі об'єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога. Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, повинні розуміти, що іншого шляху ми не маємо. І якщо буде найжорсткіший наказ – ми маємо виконати його з честю!, – сказав Васильєв своїм солдатам.

Дану заяву росіян розцінено як ядерний тероризм у дії. Як повідомляв представник прес-служби ГУР МО Андрій Юсов, відомство має підтверджену інформацію щодо мінування енергоблоків ЗАЕС російськими військами.

Так, станом на 08:00 8 серпня 2022 року відомо, що обстріли росіян ЗАЕС протягом останніх днів спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції. На даний момент є інформація про спрацювання аварійного захисту в одному з енергоблоків та відключення одного із трьох працюючих енергоблоків.

Як додають в "Енегоатомі", зараз на станції залишається український персонал, який продовжує роботу та докладає зусилля для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

- Зараз на станції залишається український персонал та продовжує роботу та докладає зусилля для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав надати міжнародним інспекторам доступ до Запорізької атомної електростанції після того, як 7 серпня Росія обстріляла найбільшу станцію в Європі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах