Окупанти розмістили вибухівку у машинному залі Запорізької АЕС

Окупанти розмістили вибухівку у машинному залі Запорізької АЕС.

Окупанти розмістили вибухівку у машинному залі Запорізької АЕС. Фото: apimages.com

Події
21 липня 2022 15:00

Російські військові затягли щонайменше 14 одиниць важкої воєнної техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку до машинної зали першого енергоблоку Запорізької АЕС.

Як повідомили в Енергоатомі, зараз арсенал важкої техніки росіян з усім боєкомплектом знаходиться поряд з обладнанням, що забезпечує роботу турбогенератора. Зокрема - в безпосередній близькості до головного маслобака, де зберігають легкозаймиста олія, що охолоджує парову турбіну. Також там є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Російська військова техніка заважає пожежним машинам та іншій рятувальній техніці потрапити до машзала енергоблоку № 1. Ризик пожежі багаторазово зростає, а ось гасити його буде вкрай проблематично.

В "Енергоатомі" зазначають, якщо, наприклад, випадково детонує боєкомплект, то масштаби пожежі можуть дорівнювати тому, що сталося під час аварії на Чорнобильській АЕС.

- Енергоатом вкотре наполягає на необхідності якнайшвидшого звільнення Запорізької АЕС і знову звертається до міжнародної спільноти із закликом вжити заходів для цього, адже тільки Україна зможе гарантувати безперебійну та безпечну роботу ЗАЕС, – наголосили в «Енергоатомі».

Варто нагадати, що ЗСУ завдали точного удару по скупченню живої сили та техніці окупантів у тимчасово захопленому Енергодарі. Внаслідок обстрілу повідомляється про великі втрати.

А 18-го липня на Запорізькій атомній електростанції, яка знаходиться у тимчасово окупованому Енергодарі під контролем російських військових, сталася якась "подія", внаслідок якої загинуло багато військових РФ.

Також окупанти на Запорізькій АЕС насильно відібрали у двох працівників станції пропуску та, скориставшись ними, зайшли до радіаційної зони блоку №2 атомної станції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах