Окупанти найближчим часом планують зупинити працюючі енергоблоки

Окупанти найближчим часом планують зупинити працюючі енергоблоки.

Окупанти найближчим часом планують зупинити працюючі енергоблоки. Фото: t.me/energoatom_ru

Події
19 серпня 2022 15:33

Є інформація, що окупанти найближчим часом планують зупинити працюючі енергоблоки та відключити їх від ліній зв‘язку видачі потужності в українську енергосистему.

Як повідомили у ДП "НАЕК "Енергоатомі", наразі військові РФ шукають постачальників пального для дизель-генераторів, які мають включитися після зупинки енергоблоків та за відсутності зовнішнього енергопостачання для систем охолодження ядерного палива.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Енергоатомі повідомили, що вчора ввечері, 18 серпня, до Енергодару прибула багаточисельна пропагандистська знімальна група. Її члени разом з представниками ФСБ РФ на території ГК "Аліса" провели спільну нараду. А вже о 00:15 19 серпня російські окупанти вели обстріл у напрямку навчально-тренувального центру (НТЦ) станції. 

- Точно зафіксовано, що ці обстріли здійснювалися з двох місць – автовокзалу та скидного каналу: у першому випадку – 1,5 секунди і удар, а в другому – удар лунав через три секунди, – написали в "Енергоатомі". 

У відомстві зазначили, що таким чином окупанти намагаються створити "яскраву" картинку у пропагандистських ЗМІ, щоб звинуватити ЗСУ в цих обстрілах.

Варто зазначити, що на випадок аварійної ситуації на Запорізькій АЕС є у наявності дизель-генератори, але для тривалого забезпечення власних потреб станції та для охолодження ядерного палива вони потребуватимуть достатньої кількості дизельного пального. Водночас, російські військові, які присутні на АЕС, можуть перешкоджати поставкам дизеля, необхідного для роботи генераторів.

Нагадаємо, згідно з даними розвідки на 19 серпня окупанти запланували провокації. Територію Запорізької атомної електростанції терміново покинули представники "Росатому", які там знаходились постійно. Крім того, більшості персоналу станції наказали не приходити на станцію сьогодні.

Раніше ми також писали про те, що якщо неконтрольована ситуація на Запорізькій АЕС призведе до потужного вибуху, то радіоактивні речовини зачеплять не лише українські регіони, а й інші сусідні держави. Більш детально про це читайте тут.

Також ми писали про те, що якщо неконтрольована ситуація на Запорізькій АЕС призведе до потужного вибуху, то радіоактивні речовини зачеплять не лише українські регіони, а й інші сусідні держави. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах