Подоляк назвав причину обстрілу окупантами Запорізької АЕС

Подоляк назвав причину обстрілу окупантами Запорізької АЕС.

Подоляк назвав причину обстрілу окупантами Запорізької АЕС. Фото: afp.com

Події
14 серпня 2022 12:34

Росія б’є у частині Запорізької АЕС, де акумулюється енергія, що живить південь України. Радник Офіса Президента України Михайло Подоляк прокоментував обстріли російськими загарбниками Запорозької атомної електростанції.

- Навіщо Росії обстрілювати себе на ЗАЕС? – прикидаються клоунами ru-пропагандисти. Пояснюю: РФ б’є в частині АЕС, де акумулюється енергія, що живить південь України. Мета – від’єднати нас від ЗАЕС та звинуватити у цьому українську армію, – написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додав, що ООН та МАГАТЕ при цьому "продовжують уважно вивчати стелю".

Читайте також:

Нагадаємо, раніше вказували, що катастрофа на ЗАЕС буде в десять разів могутніше ніж Чорнобильська в 1986 році. У разі катастрофи на Запорізькій АЕС евакуації підлягає населення В радіусі 50 кілометрів. Це жителі Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей.

Російські окупаційні війська завдають ударів по Запорізькій атомній електростанції та погрожують її підірвати, замінивши територію. Стали відомі можливі наслідки аварії на атомній електростанції, якщо окупанти продовжать так само. Докладніше про це можете прочитати тут.

Президент Володимир Зеленський у свою чергу заявив, що обстріл території ЗАЕС є аргументом на користь запровадження міжнародних санкцій проти "Росатому" та російської атомної галузі загалом. При цьому він додав, що "будь-які обстріли цього об'єкта – це відвертий, зухвалий злочин, акт терору ".

Також ми писали про те, що українські військові можуть перебити лінії передач на Запорізькій атомної електростанції, якщо російські окупанти відрубають ЗАЕС від української енергосистеми.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах