"Це акт терору": Зеленський відреагував на обстріл Запорізької АЕС

"Це акт терору": Зеленський відреагував на обстріл Запорізької АЕС.

"Це акт терору": Зеленський відреагував на обстріл Запорізької АЕС. Фото: president.gov.ua

Події
06 серпня 2022 13:15

Обстріл Запорізької атомної електростанції – це ще один аргумент на користь визнання Російської Федерації державою – спонсором тероризму.

- Окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всієї Європи – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі на день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об'єкта – це відвертий та зухвалий злочин, це акт терору, – про це у своєму відеозверненні розповів президент України Володимир Зеленський.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зеленський також додав, що Росія має відповідати вже за сам факт створення загрози АЕС.

- І це не лише ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від Росатому до всіх пов'язаних компаній та осіб. Це питання суто безпеки. Той, хто створює ядерні загрози іншим народам, сам не здатний безпечно використовувати атомні технології, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, що вчора ввечері, 5 серпня, ворожий обстріл було здійснено магістраллю, що транспортує водень на ЗАЕС. Через російські вибухи четвертий енергоблок Запорізької АЕС відключено від енергосистеми.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах