Працівник ЗАЕС розповів, що аварія на станції матиме "набагато гірші" наслідки, ніж у Чорнобилі

Працівник ЗАЕС розповів, що аварія на станції матиме "набагато гірші" наслідки, ніж у Чорнобилі.

Працівник ЗАЕС розповів, що аварія на станції матиме "набагато гірші" наслідки, ніж у Чорнобилі. Фото: reuters.com/Александр Ермоченко

Події
17 серпня 2022 15:21

Працівник Запорізької атомної електро станції розповів, що наслідки аварії на ЗАЕС, яка перебуває під російською окупацією, будуть набагато гірші, ніж у Чорнобилі в 1986 році.

- Співробітники розуміють, що їм необхідно вивозити родини, але самі повертаються. Вони працюють, адже існує ризик масштабної катастрофи – такої, як Чорнобиль у 1986 році. Тільки аварія на ЗАЕС може стати набагато гіршою. Працівники повернулися, щоб контролювати станцію: на кону безпека України, всього європейського континенту та світу, – розповів один із працівників Запорізької ЗАЕС в інтерв’ю Reuters на умовах анонімності 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, працівників станції дратує сам факт присутності на АЕС озброєних до зубів російських військових. Крім того, окупанти спрямовують зброю з бронетранспортерів на працівників, коли ті входять на станцію.

Читайте також:

- Вони постійно ходять зі зброєю. Дуже складно, коли ти заходиш на станцію і бачиш цих людей і повинен бути там. Це вкрай і морально, і психологічно тяжко. Тільки повна деокупація міста, АЕС, ТЕЦ, Запорізької, Херсонської областей та інших – тільки тоді люди будуть дійсно в безпеці, – додав працівник ЗАЕС.

Нагадаємо, що у разі виникнення аварії на Запорізькій атомній електростанції обов'язковій евакуації підлягатимуть понад 400 тисяч людей із Запорізької та Дніпропетровської областей. Більш детально про це можете прочитати тут.

Російські окупаційні війська завдають ударів по Запорізькій атомній електростанції та погрожують її підірвати, замінивши територію. Стали відомі можливі наслідки аварії на атомній електростанції, якщо окупанти продовжать так само. Докладніше про це можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах