Окупанти увірвалися до радіаційної зони на Запорізькій АЕС

Окупанти увірвалися до радіаційної зони на Запорізькій АЕС.

Окупанти увірвалися до радіаційної зони на Запорізькій АЕС. Фото: npp.zp.ua

Події
19 липня 2022 14:34

Російські загарбники на окупованій Запорізькій АЕС порушують норми безпеки і наражають на ризик радіаційного зараження персонал станції.

Вчора, 18 липня, окупанти на Запорізькій АЕС насильно відібрали у двох працівників станції пропуску та, скориставшись ними, зайшли до радіаційної зони блоку №2 атомної станції. Про це повідомили в Енергоатомі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Звичайно ж, питанням безпеки вони не хвилювалися і порушили всі встановлені норми та процедури проходження та перебування у цій зоні. Не було ні спеціального одягу, ні передбачених попередніх процедур перебування у ньому. Якби окупанти наражали на небезпеку тільки себе (а їх точно не шкода!) – можна було б сказати: "Яке прикре самогубство", але на одязі вони могли рознести радіаційні частки станцією та прилеглою територією, – зазначили в Енергоатомі.

Нагадаємо, російські військові хочуть звинуватити українських атомників у "зберіганні зброї на території станції". Взяттям у заручники та тортурами окупанти намагаються вибити "показання" у співробітників АЕС про те, що вони нібито ще в березні скинули якусь зброю (вибухівку чи снаряди) у бетонні чаші охолоджуючих басейнів атомної станції.

Раніше ми також писали, що вчора, 18-го липня, на Запорізькій атомній електростанції, яка знаходиться у тимчасово окупованому Енергодарі під контролем російських військових, сталася якась " подія ": серед російських військових є загиблі та поранені.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах