На ЗАЕС сталася "подія": серед російських військових є загиблі та поранені

На ЗАЕС сталася "подія": серед російських військових є загиблі та поранені.

На ЗАЕС сталася "подія": серед російських військових є загиблі та поранені. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
19 липня 2022 09:29

Учора, 18-го липня, на Запорізькій атомній електростанції, яка знаходиться у тимчасово окупованому Енергодарі під контролем російських військових, сталася якась "подія".

– Енергодар сколихнула новина про те, що на території тимчасово окупованої Запорізької АЕС сталася подія, внаслідок якої рашистів трохи поменшало фізично, – повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що саме за подію сталася не повідомляється. Проте відомо, що у другій половині дня до міської лікарні було терміново доставлено дев'ятеро військових РФ із пораненнями різного ступеня тяжкості.

- Дехто лікується амбулаторно, декого госпіталізовано до стаціонару. Один із них у тяжкому стані – у реанімації. Також є й загиблі, проте називати їх точну кількість зараз ми не можемо, – написав Орлов.

Він також додав, що подія сталася безпосередньо на території атомної електростанції, яку контролюють російські військові. Останні, за словами Орлова, були в паніці та бігали територією станції. Більше того, вони на тривалий час заблокували на підприємстві одразу дві зміни оперативного персоналу, які мали міняти один одного. Пізніше людей відпустили.

Варто зазначити, що російські військові завезли на територію ЗАЕС велику кількість важкої військової техніки та обстрілюють з території станції Нікополь.

Нагадаємо, Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. У ніч проти 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах