В Енергодарі через ворожі обстріли відключили 4-й енергоблок станції ЗАЕС

В Енергодарі через ворожі обстріли відключили 4-й енергоблок станції ЗАЕС.

В Енергодарі через ворожі обстріли відключили 4-й енергоблок станції ЗАЕС. Фото: energoatom.com.ua

Події
06 серпня 2022 10:49

Вчора ввечері, 5 серпня, ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС. Через російські вибухи четвертий енергоблок Запорізької АЕС відключено від енергосистеми.

Як повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву. Інформації щодо постраждалих немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що внаслідок ворожого обстрілу о 14:30 зафіксовано три "прильоти" біля промислового майданчику Запорізької атомної станції, де обірвано частину ліній електропередачі. 

Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізьку ТЕС. Пропагандисти Росії вже звинувачують в обстрілах Збройні Сили України.

Нагадаємо, що близько 03:40 6 серпня у Запоріжжі знову було чути вибухи під час повітряної тривоги. Більш детально про це ви можете прочитати, натиснувши на посилання тут.

Відзначимо, що Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. У ніч проти 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

Крім того, АЕС знаходиться під постійною загрозою ракетного удару, існує реальна загроза пошкодження енергопостачання в умовах бойових дій, що тривають в Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах