Японський журналіст зняв сюжет про захоплену Запорізьку АЕС (відео)

Японський журналіст зняв сюжет про захоплену Запорізьку АЕС.

Японський журналіст зняв сюжет про захоплену Запорізьку АЕС. Фото: energoatom.com.ua

Події
30 червня 2022 16:40

Японський журналіст зняв сюжет про тимчасово окупований Енергодар і захоплену Запорізьку атомну електростанцію. Для цього блогер відвідав Запорізьку область.

За словами мера Енергодара Дмитра Орлова, він зустрівся з журналістом із Японії Мураяма Юске, який подолав великий шлях і приїхав до України, а потім до Запоріжжя, щоб зібрати інформацію у очевидців та донести до своїх співвітчизників реальну картину війни.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначив Орлов, журналіст не приховував, що японське суспільство особливо непокоїть захоплення та подальша окупація атомної електростанції.

– Ці події прогриміли на весь світ і сьогодні теж не втратили напруженої уваги міжнародної спільноти. Усі розуміють: перебування озброєних військових, у тому числі й тяжкою зброєю, на ядерному енергетичному підприємстві – неприпустимо і може мати критичні наслідки, якщо ситуація вийде з-під контролю, – зазначив мер.

Мер Енергодару розповів, що вони з Муроямою говорили про зупинку теплової електростанції, яка була змушена припинити свою роботу. Про життя мешканців Енергодару та ті ризики, з якими вони стикаються щодня. Про викрадених та закатованих людей. Відсутність необхідного для повноцінного життя. А головне – про відсутність свободи та злочину проти людства. Ці злочини зараз фіксуються і незабаром їм обов'язково буде надано належну оцінку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах