Мешканці Мелітополя розповіли, як працюють отримані російські сім-карти

Мешканці Мелітополя розповіли, як працюють отримані російські сім-карти

Мешканці Мелітополя розповіли, як працюють отримані російські сім-карти - фото: freepik.com

Події
06 червня 2022 17:31

У Мелітополі окупанти продовжують нав'язувати людям російські сім-карти. Оскільки роботу українських операторів загарбники глушать, місцевим жителям доводиться брати ці "білі сімки". Як вони працюють – розповіли мешканці Мелітополя.

Черги за російськими картками вишиковуються великі і сімки вже перепродують на "чорному ринку", де просять за них 1000-1500 гривень. Ті, хто отримав картку, розповідають, що з неї можна додзвонитися на номери українського "Київстару", але висвічуватиметься номер не +7, як "анонсували окупанти", а +44 (Велика Британія) або +48 (Польща). Тариф, відповідно, міжнародний, пише місцеве видання Ріа Мелітополь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мелітопольці кажуть, що карта часто глючить і приходиться робити десяток спроб, щоб додзвонитися. Ще ця сімка підтримує лише інтернет 4G, так що на телефонах з 3G вона не працює. Українські сайти, Інстаграм, Фейсбук працюють лише через VPN.

Є проблеми із поповненням рахунку, тому що оператор пише, що такого номера не існує.

Крім того, на новий номер мешканцям Мелітополя постійно дзвонить хтось невідомий з Москви.

Окупанти кажуть мелітопольцям, що зв'язок не російський, хоча реєстрація його в Ростовській області. В інших окупованих населених пунктах оператор інший. Припускають, що в Мелітополі може все ж таки військовий зв'язок, який створений для прослуховування. Але офіційного підтвердження цьому поки що немає.

Нагадаємо, Україна не відключає і не відключатиме українських мобільних операторів на окупованих територіях.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах