Мер Мелітополя розповів, навіщо людям роздаватимуть російські паспорти і чому їх не можна брати

Мер Мелітополя розповів, навіщо людям роздаватимуть російські паспорти і чому їх не можна брати

Мер Мелітополя розповів, навіщо людям роздаватимуть російські паспорти і чому їх не можна брати - фото: bbc.com

Події
29 травня 2022 11:34

Мер Мелітополя закликав людейне брати псовдопаспорт РФ. За його словами, їх видаватимуть для того, щоб примусово мобілізувати мешканців.

Як повідомив Іван Федоров, окупанти спочатку робили перепис населення, потім пропонували воювати на блокпостах, а тепер вирішили роздавати російські паспорти, щоби примусово мобілізувати людей з тимчасово-окупованих територій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер Мелітпооля сказав, що не можна брати ці псевдопаспорти. Вони не будуть визнані ні Україною, ні жодною демократичною країною. В Україні заборонено подвійне громадянство.

Також Іван Федоров сказав, що працівникам бюджетної галузі не можна працювати з окупантами. Український уряд продовжує фінансувати бюджетників – виплачує зарплати, пенсії. Тому не треба переходити працювати на колаборантів.

Щодо звичайних працівників підприємств, заводів, які ще працюють на окупованих, то вони можуть продовжувати працювати, адже людям потрібно забезпечувати свої сім'ї. Але всю відповідальність за те, куди підприємство сплачує податки та на кого працює, нестиме керівництво підприємства.

Брати гуманітарну допомогу та гроші від окупантів люди з окупованих територій брати змушені. Також і купувати російські сім-карти, адже це може бути єдиним способом залишатися на зв'язку.

МДПУ та ТДАТУ залишаються українськими, вони перереєстровані на території Запоріжжя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах