На Запорізькій АЕС знаходяться близько 500 російських солдатів, важка техніка та вибухівка

На Запорізькій АЕС знаходяться близько 500 російських солдатів, важка техніка та вибухівка.

На Запорізькій АЕС знаходяться близько 500 російських солдатів, важка техніка та вибухівка. Фото: gettyimages.it

Події
31 травня 2022 17:10

На Запорізькій атомній електростанції знаходяться близько 500 російських солдатів, важка техніка, танки та вибухівка.

За словами начальника ДП "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна, персонал працює під дуже великим тиском загарбників, і є факти знущань та викрадення персоналу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На майданчику ЗАЕС знаходиться близько 500 російських солдатів, бронетранспортери, танки, автомобілі "Урал", вибухівка та все те, що не має бути на атомній станції.

При цьому "Енергоатом" продовжує контролювати Запорізьку АЕС із погляду її експлуатації.

- Близько тижня тому одного з наших співробітників розстріляли у себе вдома російські окупанти, і зараз він перебуває в лікарні. Лікарі виборюють його життя, - заявив Котін.

Він наголосив, що ЗАЕС заради безпеки України та всієї Європи потрібно негайно звільнити від загарбників.

Нагадаємо, що 24 травня ворожі загарбники розстріляли Сергія Швеця у його квартирі. Ті поранення, які отримав співробітник Запорізької АЕС, зазвичай вважаються несумісними з життям.

Після цього окупанти у своїх Телеграм-каналах відзвітували, що своїми діями нібито "ліквідували терориста, який винний у замаху на вбивство Андрія Шевчика" – колаборанта та самопроголошеного мера.

Уточнимо, що колаборант Андрій Шевчик постраждав під час вибуху в під'їзді, коли заходив до себе додому.

Мер Енергодару Дмитро Орлов повідомив, що поранений залишився живим, хоч і перебуває у дуже тяжкому стані. Чоловік переніс 10-годинну операцію. Деталі такого вчинку залишаються невідомими.

Варто зазначити, що в ніч проти 4 березня окупанти почали стріляти по одному з енергоблоків Запорізької АЕС. Внаслідок цього виникла пожежа у навчально-тренувальному корпусі АЕС – її згодом ліквідували. На території АЕС залишаються російські окупанти, проте персонал станції контролює стан енергоблоків.

27 квітня стало відомо, що окупанти змушують персонал станції повісити там портрет президента РФ Володимира Путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що російський держконцерн "Росатом" направив на тимчасово захоплену ЗАЕС групу зі спеціалістів-ядерників, які намагаються взяти під контроль управління станцією.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах