"Щоб усі ходили та харкали на цей портрет": на ЗАЕС вимагають повісити портрет Путіна

"Щоб усі ходили та харкали на цей портрет": на ЗАЕС вимагають повісити портрет Путіна.

"Щоб усі ходили та харкали на цей портрет": на ЗАЕС вимагають повісити портрет Путіна. Фото: wikipedia.org/Ralf1969

Події
27 квiтня 2022 13:47

Російські окупанти змушують персонал ЗАЕС повісити портрет Путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Персонал станції працює під тиском загарбників, однак є технічно зв'язок і є можливість контролювати українській стороні ядерну безпеку. Про це повідомив керівник ДП "НАЄК "Енергоатом" Петро Котін у телеефірі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми не можемо зараз гарантувати всі ті зобов'язання, які у нас є як у оператора щодо ядерного матеріалу, що зберігається там. Фізичну безпеку там порушено. Російські загарбники контролюють ситуацію із проходом персоналу, зберіганням ядерного матеріалу та роботою з ним. Фактично персонал ЗАЕС погоджує всі дії з командиром загарбників, а там дуже багато – 500 солдатів та важка техніка. Це неприпустимо на цивільному ядерному об'єкті.

Персонал перебуває під дуже тяжким тиском. Остання подія з якою всі ці загарбники гасають: "організуйте 9 травня святкування з цими "колорадськими" стрічками" і так далі. Також із цією історією роблять вони в Росії та вимогами повісити портрет Путіна на станції. Щоб усі, мабуть, ходили та харкали на цей портрет, - зазначив Петро Котін.

Також у адміністрації "Енергоатому" стурбовані тим, що останнім часом почали фіксувати польоти крилатих ракет на низькій відстані над ЗАЕС.

Слід зазначити, що дві крилаті ракети, які окупанти запустили вранці містом, пролетіли на низькій висоті прямо над майданчиком Запорізької АЕС. Якби вони потрапили в один із 7 ядерних реакторів, світові загрожувала б ядерна чи радіаційна катастрофа.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах