Росіяни вдерлися до будинку та розстріляли співробітника Запорізької АЕС

Росіяни вдерлися до будинку та розстріляли співробітника Запорізької АЕС.

Росіяни вдерлися до будинку та розстріляли співробітника Запорізької АЕС. Фото: gettyimages.it

Події
24 травня 2022 10:27

23 травня російські загарбники увірвалися до будинку та розстріляли співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця. Він вижив, але перебуває у клініці – лікарі виборюють його життя.

Як повідомили у прес-службі Запорізької ОВА, окупанти увірвалися до будинку Швеця та розстріляли його з автоматичної зброї. Він отримав численні поранення та потрапив до міської лікарні Енергодару. Наразі лікарі борються за його життя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас окупанти у своїх соцмережах відзвітували, що такими діями ліквідували "терориста", який винний у замаху на вбивство колаборанта та самопроголошеного "мера" Андрія Шевчика.

- Ні пояснити, ні виправдати таку нелюдську жорстокість неможливо. Потвори, які скоюють злочини проти мирних людей, працівників ЗАЕС, мають бути притягнуті до відповідальності, – заявили у прес-службі "Енергоатому".

Варто нагадати, що в ніч на 4 березня окупанти почали стріляти по одному з енергоблоків Запорізької АЕС. Внаслідок цього виникла пожежа у навчально-тренувальному корпусі АЕС – її згодом ліквідували. На території АЕС залишаються російські окупанти, проте персонал станції контролює стан енергоблоків.

27 квітня стало відомо, що окупанти змушують персонал станції повісити там портрет президента РФ Володимира Путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що російський держконцерн "Росатом" направив на тимчасово захоплену ЗАЕС групу зі спеціалістів-ядерників, які намагаються взяти під контроль управління станцією.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах