На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС перебувають 10 працівників "Росатому"

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС перебувають 10 працівників "Росатому".

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС перебувають 10 працівників "Росатому". Фото: wikipedia.org / Ralf1969

Події
10 травня 2022 13:31

Атомна станція в Енергодарі працює у своєму нормальному режимі під українським керівництвом. Співробітники ЗАЕС виконують роботу згідно з усіма правилами.

- На Запорізькій атомній станції перебувають до 500 окупантів. Вчора помітили, що їх поменшало. Ми це пов'язуємо з тим, що вони брали участь у своїх парадах до 9 травня, щоб показати масовість. Про ситуацію на Запорізькій АЕС розповів голова НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі інформаційного марафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На ЗАЕС зараз близько 10 співробітників "Росатому". Вони постійно перебувають на території кризового центру. Але не беруть участь в експлуатації атомної станції, а лише вивчають документи щодо роботи АЕС.

Російські військові встановили обмеження для виїзду з окупованого Енергодару керівникам ЗАЕС. Їм не дозволяється залишати місто навіть у службових справах.

Нагадаємо, що персонал АЕС перебуває під дуже важким тиском, а на території перебуває ворожа військова техніка, розосереджена територією Запорізької атомної електростанції, у тому числі й між енергоблоками. Там знаходяться танки, БМП та вантажівки для переміщення піхоти.

Також в адміністрації "Енергоатому" стурбовані тим, що останнім часом почали фіксувати польоти крилатих ракет на низькій відстані над атомною електростанцією.

Слід зазначити, що дві крилаті ракети, які окупанти запустили вранці містом, пролетіли на низькій висоті прямо над майданчиком Запорізької АЕС. Якби вони потрапили в один із 7 ядерних реакторів, світові загрожувала б ядерна чи радіаційна катастрофа.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах