Звинувачують у вбивстві дитини: няню нелегального дитсадка відправили до в'язниці

Звинувачують у вбивстві дитини: няню нелегального дитсадка відправили до в'язниці.

Звинувачують у вбивстві дитини: няню нелегального дитсадка відправили до в'язниці. Фото: zv.zp.ua

Події
31 травня 2022 16:06

27 травня у Шевченківському райсуді Запоріжжя знову розглядали справу няні нелегального приватного дитячого садка, яку звинувачують у вбивстві однорічної дівчинки Олесі Гак. Жінку визнали винною та відправили до в'язниці.

За підсумком засідання, обвинувачена – організатор приватного дитячого садка Ірина Суханова була визнана винною у смерті дівчинки та засуджена до восьми років позбавлення волі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Варто зазначити, що таке рішення було ухвалено більшістю голосів суду присяжних. Це є максимальним.

Адвокат няні Павло Будилка розповів, що суд перебував у нарадчій кімнаті тиждень, перш ніж ухвалити вирок.

- Суд вийшов за межі звинувачень, пред'явлених прокуратурою, і самостійно кваліфікував дії моєї підзахисної, визнав її невинною у умисному вбивстві малюка, але винною у залишенні дитини у небезпеці. Її засудили до восьми років позбавлення волі. Це максимальне покарання, яке можливе за цією статтею, – каже Будилка.

Нагадаємо, що трагічний випадок трапився 29 травня 2020 року. Тоді мама дівчинки Олесі   привела малу   у приватний "дитячий садок", а вже через годину однорічна дівчинка почала рвати, а потім захлинулась. Проте вихователька Ірина Суханова не викликала "швидку", а зателефонувала батькам малечі. Батько померлої дівчинки сам викликав медиків, щойно прийшов до дитсадка. Чоловік спробував самостійно зробити дочці штучне дихання, але вже було пізно. Того ж дня няню затримали.

На першому судовому засіданні адвокат обвинуваченої Ірини Суханової заявив, що смерть дівчинки була ненавмисною, сама Ірина вини не визнає та просить, щоб її відпустили під домашній арешт.

Досудовим слідством встановлено, що 51-річна мешканка вулиці Авраменка облаштувала приватний дитячий садок у власній трикімнатній квартирі на Авраменка, 22, який функціонував протягом 5 років. Не маючи жодних дозвільних документів на подібну діяльність, жінка розміщувала оголошення про свої послуги на одному із сайтів.

За словами сусідів, вихователька Ірина за дітьми стежила погано, а з квартири постійно долинали крики та плач дітей. Жодної дозвільної документації на організацію дитячого садка Суханова не мала, також у підсудної немає ні педагогічної, ні медичної освіти.

Згідно з висновком судмедекспертизи, дівчинка померла через те, що захлинулася блювотними масами. На відеозаписі, який вдалося отримати слідчим видно, що підсудна прив'язала до обличчя дівчинки подушку, бо вона сильно плакала.

Жінка прив'язала до обличчя малечі подушку. Скріншот з камери відеоспостереження у квартиріЖінка прив'язала до обличчя малечі подушку. Скріншот з камери відеоспостереження у квартирі

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах