Китайські інвестори "Мотор Січі" виступили проти націоналізації активів заводу

Націоналізація "Мотор Січ": Китай відреагував на рішення України.

Націоналізація "Мотор Січ": Китай відреагував на рішення України. Фото: gettyimages.com

Події
09 листопада 2022 12:22

Китайська компанія Beijing Skyrizon, яка раніше володіла акціями "Мотор Січ", прокоментувала часткову націоналізацію активів заводу, яку провела Ставка верховного головнокомандування за президента Володимира Зеленського.

- Ми рішуче виступаємо проти безсоромної поведінки держави України щодо політизації нормальної ділової поведінки, насильницької націоналізації компанії ПАТ "Мотор Січ" та необґрунтованого розграбування законних прав та інтересів китайських інвесторів, – про це йдеться у заяві Beijing Skyrizon у китайському месенджері WeChat.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У заяві наголошується, що інвестори "ніколи не відмовляться від боротьби за захист своїх прав законним шляхом".

Варто зазначити, що китайці купили більше половини акцій заводу у 2019 році, але пізніше угоду було анульовано владою України після закликів з боку США.

2021 року Зеленський своїм указом дав старт націоналізації "Мотор Січ". Китайські інвестори подали до Міжнародного арбітражу позов проти України на п'ять мільярдів доларів.

7 листопада рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на користь держави були примусово відчужені акції стратегічних підприємств, пов'язаних із бізнесменами Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, В'ячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним.

Йдеться про рішення НКЦПФР щодо вилучення акцій ВАТ "Укрнафта", ВАТ "Укртатнафта", АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ", ПрАТ "Запоріжтрансформатор".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах