Некрасова прокоментувала ситуацію із розкраданням гуманітарки у Запоріжжі

Некрасова прокоментувала ситуацію із розкраданням гуманітарки у Запоріжжі.

Некрасова прокоментувала ситуацію із розкраданням гуманітарки у Запоріжжі. Фото: zoda.gov.ua

Події
01 вересня 2022 12:43

Заступниця голови Запорізької обласної військової адміністрації та голова обласного гуманітарного штабу Злата Некрасова пов'язує обшуки слідчих НАБУ та СБУ з бажанням політичних опонентів змінити владу. 

Некрасова заявила, що ініціювала перевірку фактів реалізації гуманітарної допомоги в супермаркетах та ринках ще весною 2022 року. За словами Некрасової, правоохоронці перевірили запорізькі мережеві супермаркети, але факти продажу гуманітарної допомоги не пдітвердились.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- В ухвалі вищого антикорупційного суду вказано що гуманітарна допомога реалізовувалась в великих супермаркетах таких як АТБ та "Сільпо". У квітні вже будучи головою гуманітарного штабу я подала заяву в такі інстанції як СБУ прокуратура та ГУНП з результатам інвентаризації та проханням перевірити всю роботу гуманітарного штабу та факти реалізації гуманітарної допомоги в супермаркетах та ринках. Була проведена перевірка ГУНП всіх великих супермаркетах АТБ, "Сільпо", "Треш", "Апельмон" всіх ринків на предмет продажу гуманітарної допомоги. Жодного факту не виявлено. Відносно супермаркетів було встановлено закупівлю імпортних товарів за рахунок власного капіталу по контрактах з країнами ЄС та розмитнено згідно з розрахунками митних платежів, – повідомила Некрасова.

Заступниця також опублікувала відео зі складів з гуманітарною допомогою. 

Нагадаємо, 31 серпня співробітники СБУ та НАБУ провели близько 20 обшуків у мерії, у Запорізькій ОВА, на складах та за місцем проживання фігурантів справи та виявили речовини, схожі на наркотики, незареєстровану зброю та патрони до неї, велику кількість готівки.

Виконувача обов'язків мера Анатолія Куртьова, голову ЗОВА Олександра Старуха, його заступницю Злату Некрасову та депутата облради Віктора Щербину підозрюють у розкраданні великої партії гуманітарної допомоги, яка складалася з 389 залізничних вагонів, 220 вантажних автомобілів та 22 морських контейнерів. Список підозрюваних неповний, слідчі дії продовжуються.

Чиновникам інкримінують одразу три статті Кримінального кодексу: присвоєння розтрати майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом, та незаконне збагачення.

Раніше в корпорації АТБ заявили, що інформація про реалізацію розкраденої гуманітарної допомоги в Запоріжжі та області в мережі АТБ не відповідає дійсності, засудили будь-які дії посадових осіб щодо присвоєння та нецільового використання гумдопомоги.

Згодом в "Сільпо" повідомили, що вони не продають гумдопомогу в супермаркетах, а реалізують лише те, що офіційно закуповують за ринковими цінами у постачальників в Україні та за кордоном.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах