Запорізьких топ-посадовців підозрюють у викрадені всієї гуманітарки

Запорізьких топ-посадовців підозрюють у викрадені всієї гуманітарки.

Запорізьких топ-посадовців підозрюють у викрадені всієї гуманітарки. Фото: ssu.gov.ua

Події
31 серпня 2022 09:38

Запорізьких топ-посадовців підозрюють у викрадені всієї гуманітарної допомоги, яку вони продавали через мережі АТБ, "Сільпо" та мережу аптек.

Вчора, 30 серпня, співробітники СБУ та НАБУ провели близько 20 обшуків у мерії, у Запорізькій ОВА, на складах та по місцю проживання фігурантів справи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час обшуків у посадовців Запорізької міської ради виявили речовини, схожі на наркотики, незарєєстровану зброю та набої  до неї, велику кількість готівки.

Виконуючого обов'язки мера Анатолія Куртєва, голову ЗОВА Олександра Старуха, його заступницю Злату Нєкрасову та депутата облради Віктора Щєрбину підозрюють у розкраданні великої партії гуманітарної допомоги, яка складалась з 389 залізничних вагонів, 220 вантажних автомобілів та 22 морських контейнерів. Список підозрюваних неповний, слідчі дії тривають. Про це повідомив агент НАБУ Євген Шевченко.

Допомогу мали отримати військові та переселенці.

Посадовцям інкрімінують одразу три статті Кримінального кодексу: привласнення розтрату майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем легалізацію майна отриманного злочинним шляхом та незаконне збагачення.

Запорізьких топ-посадовців підозрюють у викрадені всієї гуманітарки.Запорізьких топ-посадовців підозрюють у викрадені всієї гуманітарки. Фото: ssu.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах