У "Сільпо" прокоментували ситуацію із розкраданням гуманітарки у Запоріжжі

У "Сільпо" прокоментували ситуацію із розкраданням гуманітарки у Запоріжжі.

У "Сільпо" прокоментували ситуацію із розкраданням гуманітарки у Запоріжжі. Фото: uk.wikipedia.org

Події
31 серпня 2022 17:49

Раніше ми писали, що запорізьких топ-чиновників підозрюють у викраденні всієї гуманітарної допомоги, яку вони продавали через АТБ, "Сільпо" та мережу аптек. У супермаркеті "Сільпо" зробили заяву.

Так, "Сільпо" спростовує бездоказові звинувачення щодо продажу гуманітарної допомоги у Запорізькій області та звертається до НАБУ за роз'ясненнями, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі ритейлера.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми занепокоєні та обурені бездоказовим звинуваченням у бік "Сільпо" від агента НАБУ з продажу гуманітарної допомоги у Запорізькій області. Адже ми не продаємо гумдопомогу в "Сільпо", а реалізуємо лише те, що офіційно закуповуємо за ринковими цінами у постачальників в Україні та за кордоном. Відповідно, ми звертаємося до НАБУ за деталями та роз'ясненнями і готові всіляко сприяти слідству, – повідомили у пресслужбі.

У компанії наголосили, що продаж гумдопомоги неприпустимий у будь-який час, а тим більше під час повномасштабного вторгнення Росії.

У "Сільпо" нагадали, що за шість місяців з початку війни було досягнуто домовленостей з іноземними партнерами про постачання 1333,7 тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що вчора, 30 серпня співробітники СБУ та НАБУ провели близько 20 обшуків у мерії, у Запорізькій ОВА, на складах та за місцем проживання фігурантів справи та виявили речовини, схожі на наркотики, незареєстровану зброю та патрони до неї, велику кількість готівки.

Виконувача обов'язків мера Анатолія Куртьова, голову ЗОВА Олександра Старуха, його заступницю Злату Некрасову та депутата облради Віктора Щербину підозрюють у розкраданні великої партії гуманітарної допомоги, яка складалася з 389 залізничних вагонів, 220 вантажних автомобілів та 22 морських контейнерів. Список підозрюваних неповний, слідчі дії продовжуються.

Чиновникам інкримінують одразу три статті Кримінального кодексу: присвоєння розтрати майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом, та незаконне збагачення.

Раніше в корпорації АТБ заявили, що інформація про реалізацію розкраденої гуманітарної допомоги в Запоріжжі та області в мережі АТБ не відповідає дійсності, засудили будь-які дії посадових осіб щодо присвоєння та нецільового використання гумдопомоги.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах