Візит МАГАТЕ на Запорізьку АЕС відбудеться наступного тижня – Міненергетики

Візит МАГАТЕ на Запорізьку АЕС відбудеться наступного тижня –

Візит МАГАТЕ на Запорізьку АЕС відбудеться наступного тижня – фото: slovoidilo.ua

Події
26 серпня 2022 14:32

Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) планують відвідати Запорізьку АЕС наступного тижня.

За словами радниці міністра енергетики Лани Зеркаль, зараз вирішуються всі логістичні маршрути, якими представники МАГАТЕ будуть діставатися до місця. Про це вона розповіла в ефірі "Радіо НВ".

За словами радниці міністра енергетики, росіяни погодилися з тим, що місія буде їхати через підконтрольну Україні територію, але при цьому окупанти штучно створюють умови, аби "місія не доїхала до обʼєкта з огляду на ситуацію навколо нього".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомляв, що після повного від'єднання ЗАЕС від енергомережі терміново потрібно відвідати станцію.

Видання Bloomberg із посиланням на джерела повідомляло, що МАГАТЕ розглядало поїздку на ЗАЕС до 5 вересня. При чому ще до початку повномасштабної війни інспектори планували на два тижні відвідати Запорізьку АЕС у вересні 2022 року. Це мала бути перша перевірка за останні 16 років. Та на тлі російської агресії місія потенційно зможе також провести оцінку наслідків обстрілу станції. Ці висновки можна буде використати для притягнення винних до відповідальності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах