Окупанти розмістили військову техніку біля реактора Запорізької АЕС

Оккупанты разместили военную технику возле реактора Запорожской АЭС.

Оккупанты разместили военную технику возле реактора Запорожской АЭС. Фото: npp.zp.ua

Події
25 серпня 2022 10:38

4 березня російські сухопутні війська штурмували та захопили Запорізьку атомну електростанцію. На майданчику ЗАЕС продовжують перебувати озброєні окупанти та ворожа військова техніка.

У британській розвідці повідомили, що 21 серпня знімки показали, що Росія зберегла посилену військову присутність на об'єкті. Окупанти розгорнули бронетранспортери за 60 метрів від реактора №5.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Російські війська, швидше за все, намагалися приховати машини, припаркувавши їх під повітряними трубами та мостами. Росія, ймовірно, готова використати будь-яку українську військову активність біля ЗАЕС із пропагандистською метою, – стверджують у розвідці.

У британській розвідці повідомили, що поки Росія зберігає військову окупацію Запорізької АЕС, основними ризиками для експлуатації реакторів залишаться порушення систем охолодження реакторів, пошкодження його резервного джерела живлення.

Варто зазначити, що окупанти використовують Запорізьку атомну електростанцію для прикриття своєї військової техніки, оскільки ЗСУ не можуть завдавати ударів у відповідь, щоб не пошкодити ядерні реактори. Також російські війська навмисно обстрілюють територію Запорізької теплової електростанції, щоб підняти у повітря блаки радіоактивного пилу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах