Росія розробила план відключення ЗАЕС від України, що загрожує катастрофою

Росія розробила план відключення ЗАЕС від України, що загрожує катастрофою.

Росія розробила план відключення ЗАЕС від України, що загрожує катастрофою. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
25 серпня 2022 12:53

Кремль використовує Запорізьку АЕС як плацдарм для ведення війни, а тепер ще й хоче відключити найбільшу в Європі атомну станцію від енергетичних мереж України, що загрожує катастрофою.

Як зазначив голова "Енергоатому" Петро Котін, росіяни вже представили працівникам певний план, робітники передали його "Енергоатому". За задумом російської сторони, мають бути пошкоджені всі комунікації, якими із Запорізької АЕС йде електроенергія в Україну. Є серйозні побоювання, що вже найближчими днями Росія може знову атакувати ці комунікації, пише The Guardian.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Три з чотирьох основних ліній, що з'єднують АЕС з українською мережею, були обірвані, а також дві з трьох резервних ліній, що з'єднують її з традиційною електростанцією, теж не працюють, – заявив Котін.

За його словами, план РФ повністю заглушити реактори пов'язані з величезними ризиками, адже якийсь час станція та охолодження реакторів залежатимуть лише від резервного дизельного генератора.

Зазначається, що без електроенергії реактор Запорізької атомної електростанції досягне небезпечної температури лише за 90 хвилин та розпочнеться плавлення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах