В ЄС відреагували на обстріли окупантів по ЗАЕС та вимагають пропустити експертів МАГАТЕ

В ЄС відреагували на обстріли окупантів по ЗАЕС та вимагають пропустити експертів МАГАТЕ.

В ЄС відреагували на обстріли окупантів по ЗАЕС та вимагають пропустити експертів МАГАТЕ. Фото: energoatom.com.ua

Події
06 серпня 2022 17:59

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель рішуче засудив обстріли росіян по території Запорізької атомної електростанції, що розташована в захопленому Енергодарі.

Топ-дипломат закликав окупантів пропустити експертів Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку АЕС. Про це голова дипломатії написав на своїй сторінці у Twitter.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- ЄС засуджує військову діяльність Росії довкола Запорізької атомної електростанції. Це серйозне та безвідповідальне порушення правил ядерної безпеки та ще один приклад нехтування Росією міжнародних норм. МАГАТЕ має отримати доступ, – зазначив Боррель.

Нагадаємо, що вчора ввечері, 5 серпня, ворожий обстріл було здійснено магістраллю, що транспортує водень на ЗАЕС. Через російські вибухи четвертий енергоблок Запорізької АЕС відключено від енергосистеми.

Також президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріли окупантів по Запорізькій електростанції та назвав це "актом терору".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах