Атомники не вважають, що подальша робота на Запорізької АЕС може бути безпечною

Атомники не вважають, що подальша робота на Запорізької АЕС може бути безпечною.

Атомники не вважають, що подальша робота на Запорізької АЕС може бути безпечною. Фото: apimages.com

Події
06 серпня 2022 15:53

Окупанти влаштували стрілянину на Запорізькій атомній електростанції, яку захопили ще 4 березня. Міська влада прогнозує наступну хвилю бажаючих виїхати, у тому числі і серед працівник атомної станції. 

- Паніка серед мешканців є і ми розуміємо, що буде наступна хвиля для бажаючих евакуюватись. Може виникнути проблеми із фахівцями, які забезпечують атомну станцію. Ми вже маємо відтік фахівців, які не вважають, що подальша робота на станції може бути безпечною. Не виключається ядерна та радіаційна загроза, – в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Енергодара Дмитро Орлов. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Орлова, наразі можливість виїхати є, але автівки не охоче пропускають окупанти. Дорога займає по 5-6 днів. 

Щодо обстрілів, то Орлов стверджує, що зброї на станції досить багато і загарбники використовують її поблизу атомних енергоблоків, ховають РСЗВ між енергоблоків. Не виключається що там є замінування.

Нагадаємо, що вчора ввечері, 5 серпня, ворожий обстріл було здійснено магістраллю, що транспортує водень на ЗАЕС. Через російські вибухи четвертий енергоблок Запорізької АЕС відключено від енергосистеми.

Відзначимо, що Запорізьку АЕС із 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. Під час захоплення станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. У ніч проти 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

Крім того, АЕС знаходиться під постійною загрозою ракетного удару, існує реальна загроза пошкодження енергопостачання в умовах бойових дій, що тривають в Україні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах