У Мелітополі залишатися небезпечно, – мер Іван Федоров

У Мелітополі залишатися небезпечно: мер закликає евакуюватися

У Мелітополі залишатися небезпечно: мер закликає евакуюватися - фото: facebook.com/IvanFedorovMelitopol

Події
10 липня 2022 18:03

Мер Мелітополя вкотре закликав мешканців тимчасово окупованого міста евакуюватись.

- У Мелітополі залишатися зараз зовсім небезпечно. Також зважаючи на те, що гуманітарна криза на тимчасово окупованих територіях. Особливо у Мелітополі наростає після того, як учора ввечері зник газ. Також ми очікують на великі проблеми з електроенергією, тому що два дні тому повністю рашистами були захоплені електромережі. Сьогодні навіть диспетчерів на електромережах немає. Тож ми розуміємо, перша аварія та місто залишиться без енергетики, – сказав Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, люди у місті почуваються як заручники. Мер ще раз закликав городян: якщо є можливість – треба виїжджати. Окупанти розміщую свою зброю між житловими кварталами, на дитячих майданчиках, щоб використовувати там людей як живий щит.

Сьогодні у Мелітополі залишається 60-70 тисяч людей. Централізованої евакуації немає, бо окупанти не підтверджують "зелені коридори". Але можна пробувати виїжджати приватним транспортом чи за допомогою волонтерів.

Нині у місті 80% мешканців – безробітні та гроші у них закінчуються. Фермери не можуть продавати врожай, бо сільгосппродукція у місті недорога. А ось ціни на інші продукти та товари – у 3-4 рази дорожчі, ніж на територіях, підконтрольних Україні. Посівна озимина – під загрозою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах