У Запоріжжі збираються перейменувати ще одну вулицю

У Запоріжжі збираються перейменувати ще одну вулицю.

У Запоріжжі збираються перейменувати ще одну вулицю. Фото: romny-vk.gov.ua

Події
15 жовтня 09:48

У Шевченківському районі міста Запоріжжя планують перейменувати вулицю Академіка Володимира Якоовича Климова на вулицю Героїв 65-ї бригади.

Згідно з пояснювальною запискою проєкту рішення на сайті Запорізької міськради, 65-та Окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗСУ з червня 2022 року бере участь у бойових діях на Запорізькому напрямку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що на рахунку бригади чимало визначних бойових операцій, зокрема ведення штурмових наступальних та оборонних дій у районі населеного пункту Роботине, Пологівського району Запорізької області.

З метою вшанування бойових заслуг та увічнення пам’яті пропонується перейменувати вулицю на честь цієї бригади.

Нагадаємо, з моменту набрання чинності Законом про деколонізацію вулиці, провулки,парки, сквери тощо по всій Україні активно перейменовують, щоб позбутися російських та радянських назв. Хоча цей процес є важливою частиною боротьби за національну ідентичність, багато запоріжців скаржаться на труднощі з орієнтуванням у місті.

Варто зазначити, що вулиця Климова в Шевченківському районі була названа на честь Володимира Климова – радянського ученого в галузі авіаційного моторобудування, конструктора авіаційних двигунів, генерал-майора інженерно-авіаційної служби та лауреата чотирьох Сталінських премій.  

Раніше повідомлялось, що у Запоріжжі в рамках декомунізації пропонують перейменувати парк імені Академіка Володимира Яковича Климова в Шевченківському районі міста.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах