Окупанти розставляють "Гради" у житлових кварталах Мелітополя

Окупанти розставляють "Гради" у житлових кварталах Мелітополя

Окупанти розставляють "Гради" у житлових кварталах Мелітополя - фото: wikipedia.org

Події
09 липня 2022 14:26

У Мелітополі окупанти розставляють "Гради" у житлових кварталах, щоб прикриватися мирними жителями, як живим щитом.

Про ситуацію у місті розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі "Україна 24". За його словами, окупанти розосередилися по місту та оселилися у профілакторії, готелях, квартирах. Їхню кількість точно неможливо сказати, але окупантів тисячі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому, за словами Федорова, у місті переповнені морги трупами російських солдатів. Вони лежать у коридорах, на сходових клітках. Забирати тіла ніхто не поспішає.

Наразі мелітопольці активно виїжджають із міста. За словами Івана Федорова, є два варіанти евакуювання з Мелітополя:

  • їхати через Василівку до Запоріжжя. Дорогою буде до 12 блокпостів окупантів. На кожному з них можуть вимагати гроші – це зазвичай від 300 до 3000 гривень.
  • їхати через Крим, а потім повертатись на територію, підконтрольну Україні.

Також Іван Федоров розповів, що російські військові через обстріл пошкодили магістральний газопровід. При цьому вони проігнорували неодноразові пропозиції щодо встановлення режиму тиші для його ремонту. Ремонтна бригада спробувала під'їхати, але потрапила під обстріл. Через війну без газу цілий регіон.

- Це дає підстави вважати, що окупанти навмисно позбавили газу цілий регіон. Адже тепер для його запуску потрібна особиста присутність господарів будинків та квартир. І покинуте житло ризикує бути «націоналізованим», – сказав Федоров.

А ще через відсутність газу не можна випікати хліб. Його готові заводити з території підконтрольної Україні, але окупанти відмовляють в організації гуманітарного коридору.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах