Яка ситуація у Запорізькій області на 11 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 11 травня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 11 травня. Фото: zp.vgorode.ua

Події
11 травня 2022 09:53

Почалася 77-ма доба війни Росії проти України. Глобально військова ситуація у Запорізькій області за добу не змінилася. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ із артилерії. Яка ситуація у Запорізькій області на 11 травня – повідомили у Штабі Сил оборони Запорізького краю.

На Запорізькому напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та ушкоджувати артилерією інфраструктуру мирних населених пунктів, намагаючись покращити своє тактичне становище. Ворог здійснює перегрупування своїх підрозділів, нарощує систему вогневого ураження, а також проводить повітряну розвідку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти не залишають спроб проводити наступальні дії у східних районах області. Противник намагається вести активні дії в районі Гуляйполя та населених пунктах району для подальшого просування до кордону Запорізької та Донецької області. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях завдають контрударів.

Морально-психологічний стан особового складу окупантів залишається низьким. Вони систематично  вживають алкоголь та займаються дезертирством. Підрозділи росіян нарікають на неефективність атак на позиції сил оборони Запорізького краю в районі Гуляйполя.

Окупанти вели обстріли в напрямку населених пунктів із застосуванням літака Су-25, танку, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів, стрілецької зброї за наступними напрямками: Оріхів, Гуляйпільське, Новосілка, Новоданилівка, Времівка, Залізничне, Кам’янське, Малинівка, Білогір’я, Полтавка, Ольгівське, Новоандріївка, Червоне, Павлівка, Гуляйполе.

Внаслідок російського артилерійського обстрілу селище Заріччя, Пологівського району, було зруйновано будинок та поранено осколками його власника 1936 р.н., який від отриманих травм помер.

Чергових ворожих обстрілів зазнало село Преображенка. Снаряд російської терористичної армії влучив у приватний будинок, в результаті чого тяжкі поранення отримали дві жінки 31-річна та 67-річна, а також осколкове поранення правої гомілки отримав 41-річний чоловік.

Поблизу селища Білогір'я, Пологівського району на блокпосту окупантів під ворожим обстрілом опинився автомобіль із двома цивільними.

Внаслідок прямого влучення снаряду в транспортний засіб він був підірваний. Пасажир авто помер на місці, водій – отримав поранення.

 

В м. Гуляйполе внаслідок артилерійського обстрілу окупантами було зруйновано два будинки та господарчу будівлю.

Наразі по даним фактам здійснюються процесуальні дії щодо відкриття кримінального провадження за статтею «Порушення законів та звичаїв війни».

Слідом за Мелітополем, до "бою" вступили і патріоти Руху опору, які відкривають полювання на окупантів та місцевих колаборантів.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя). Відсутній мобільний зв'язок операторів "Водафон" та "Київстар" у Пологах, Токмаку, Гуляйполі, Кам'янці-Дніпровській та у селищі Веселе.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах