У воді в Запоріжжі виявили холерні вібріони: наскільки це небезпечно

У воді в Запоріжжі виявили холерні вібріони: наскільки це небезпечно.

У воді в Запоріжжі виявили холерні вібріони: наскільки це небезпечно. Фото: pixabay.com

Події
07 вересня 17:46

У Запоріжжі дослідили 16 проб річкової та стічної води та виявили холероподібні вібріони. Стало відомо, що вони збільшують вірогідність виникнення виникнення інфекційних хвороб.

Як повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб, всього за період з 31 серпня по 06 вересня на холеру обстежили 96 осіб, позитивних результатів немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що виявлені непатогенні холероподібні вібріони можуть спричиняти поодинокі захворювання на гострі кишкові інфекції. Вони не мають ускладнень та не схильні до широкого розповсюдження. Зараження відбувається, якщо проковтнути забруднену воду з водойм під час купання або при використанні такої води для миття посуду, овочів та фруктів.

У Запорізькому обласному ЦКПХ нагадують, що купатися в річці Дніпро та інших водоймищах наразі заборонено.

Варто зазначити, що гостра кишкова інфекція найчастіше потрапляє в організм із зараженою їжею чи водою. Збудники інфекцій перебувають у сирій та погано термічно обробленій їжі тваринного походження (м'ясо, яйця, непастеризоване (сире) молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Якщо з'явились перші ознаки кишкового захворювання (підвищення температури тіла, інтоксикація, блювання, біль у животі, рідкі випорожнення) необхідно терміново звернутись до найближчої лікарні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах