Із Запорізької АЕС звільнили чотирьох співробітників, які святкували день Росії

Із Запорізької АЕС звільнили чотирьох співробітників, які святкували день Росії.

Із Запорізької АЕС звільнили чотирьох співробітників, які святкували день Росії. Фото: gettyimages.it

Події
28 червня 2022 14:27

Із Запорізької атомної електростанції звільнили чотирьох співробітників, які вирішили відсвяткувати день Росії разом із російськими військовими.

Як повідомили в "Енергоатомі", прийнято рішення звільнити чотирьох співробітників: двох охоронців – спеціаліста служби фіззахисту Андрія Короткого, охоронця загону відомчої воєнізованої охорони Дмитра Розіта, начальника дільниці цеху дезактивації Андрія Шавлача та слюсаря з ремонту реакторно-турбінного обладнання енерго.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цих людей звільнили з атомної станції, бо вони вирішили відсвяткувати з окупантами, які захопили ЗАЕС, день РФ 12 червня. Відповідні накази підписав керівник "Енергодару" Петро Котін.

В "Енергоатомі" заявили, що участь у будь-яких заходах з окупантами є неприпустимим.

Варто зазначити, що в ніч проти 4 березня окупанти почали стріляти по одному з енергоблоків Запорізької АЕС. В результаті виникла пожежа у навчально-тренувальному корпусі АЕС – її згодом ліквідували. На території АЕС залишаються російські окупанти, проте персонал станції контролює стан енергоблоків.

27 квітня стало відомо, що окупанти змушують персонал станції повісити там портрет президента РФ Володимира Путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що російський держконцерн "Росатом" направив на тимчасово захоплену ЗАЕС групу із фахівців-ядерників, які намагаються взяти під контроль управління станцією.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах