Стало відомо, чи повернеться у Запоріжжя McDonald's

Ведуться переговори про повернення McDonald`s до Запоріжжя.

Ведуться переговори про повернення McDonald`s до Запоріжжя. Фото: unsplash.com

Події
15 червня 13:31

За два роки повномасштабної війни 180 компаній пішли із Запорізької області. Все частіше запоріжці задаються питанням, коли McDonald's знову почне працювати. Стало відомо, чи відкриється МакДональдс у Запоріжжі.

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в інтерв'ю "Главкому" розповів, що усі крупні заводи з виробничими потужностями залишились і працюють в місті. А от торгівельні компанії виробники хліба, продуктів харчування, продавці металопродукції пішли з ринку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Їх досить багато, вони сплачували сотні мільйонів гривень податків. Поки що ми не можемо домовитися з McDonald's, щоби вони повернулися до міста. Переговори тривають. Із Запоріжжя вийшов Auchan, у них щось не складалося з економікою, - каже Федоров.

Пішли із Запоріжжя та області майже всі компанії-експортери з валютною виручкою.

Крім того, ще одна проблема прифронтового міста – дефіцит кадрів. Бо дуже значна частина населення виїхала з Запоріжжя, яке розташоване у 45 км від лінії фронту вглиб країни. Для того, щоб втримати підприємства і бізнес у Запоріжжі вже під час війни за ініціативою голови ЗОВА Івана Федорова була прийнята програма пільгового кредитування. Це кредити під 5-9%.

Vgorode.ua з'язався із пресслужбою McDonald's, де нам пояснили, що у компанії підрахували кількість повітряних тривог у Запоріжжі та дійшли висновку, що за таких умов поки що працювати не можуть.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення мережа американського ресторану швидкого харчування МакДональдс припинила роботу в Україні, проте продовжила виплачувати заробітну плату працівникам. Компанія вважала, що робота в таких умовах є надзвичайно небезпечною для співробітників та відвідувачів.

А в кінці квітня 2023 року заклади харчування відкрились у Дніпрі. Так що запоріжцям, які люблять цей фаст-фуду можна посмакувати улюбленими стравами у сусідньому місті.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах