В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ

В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ -

В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ - фото: t.me/SBUkr

Події
12 березня 12:53

СБУ затримала агента ФСБ, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі.

Як повідомили в СБУ, зловмисником виявився діючий військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

Співробітники СБУ завчасно викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою і задокументували його підривну діяльність проти України. Це дозволило провести комплекс заходів для убезпечення українських захисників, а також затримати агента ФСБ на етапі його підготовки до здійснення диверсії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Крім того у ході розслідування Служба безпеки встановила, що зловмисник виконував ще одне завдання - розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

Військова контррозвідка Служби безпеки вчасно запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті. У результаті спецоперації затримано агента ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

За даними слідства, фігурант був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини.

В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ -В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ - фото: t.me/SBUkr

В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ -В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ - фото: t.me/SBUkr

Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка прямо з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні.

Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на користь країни-агресора. Подальша комунікація між зрадником та його російським "куратором" відбувалась через анонімний чат у месенджері.

В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ -В Запорізькій області військовий намагався отруїти командування ЗСУ - фото: t.me/SBUkr

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах