Взяли в полон росіянина, який розстріляв українського полоненого у Запорізькій області

Взяли в полон росіянина, який розстріляв українського полоненого у Запорізькій області.

Взяли в полон росіянина, який розстріляв українського полоненого у Запорізькій області. фото: ssu.gov.ua

Події
08 березня 15:10

У полон взяли російького військового, який розстріляв українського військовополоненого. Над ним буде суд.

Як повідомили в СБУ, зловмисником виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону "Шторм-V" 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ. За даними слідства та військової контррозвідки СБУ, 6 січня цього року Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого окупанти взяли в полон під час "м’ясного" штурму РФ. Він здійснив щонайменше 3 прицільні постріли в полоненого українця.

За даними Офісу прокуратури, це сталося поблизу населеного пункту Приютне Пологівського району. Український захисник склав зброю, підняв угору руки, вийшов із бліндажу та, на вимогу російського військового, став на коліна, тим самим підтвердив свій намір щодо здачі у полон. Проте замість полону отримав вогнепальне поранення несумісне з життям. 

Невдовзі бійці ЗСУ контратакували загарбників і захопили у полон Курашова та його співслужбовців. Під час допиту в СБУ інший полонений росіянин "здав" Курашова, а потім зібралися ще докази вини росіянина у вбивстві полоненого бійця ЗСУ. 

У лавах окупаційного війська підозрюваний перебував з листопада 2023 року, після укладення контракту на проходження військової служби у ЗС РФ замість відбування покарання за крадіжку в колонії. Після проходження відповідної підготовки на одному з військових полігонів у Ростовській області був передислокований на Запорізький напрямок. Наприкінці січня 2024 року був затриманий українськими захисниками та переданий правоохоронним органам. 

Слідчі СБУ повідомили Курашову про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. Зараз він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності росіянина до воєнних злочинів. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Взяли в полон росіянина, який розстріляв українського полоненого у Запорізькій області -Взяли в полон росіянина, який розстріляв українського полоненого у Запорізькій області - фото: ssu.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах