Військові РФ вже пів року не віддають тіла вбитих у Бердянську підлітків

Військові РФ вже пів року не віддають тіла вбитих у Бердянську підлітків.

Військові РФ вже пів року не віддають тіла вбитих у Бердянську підлітків. Фото: investigator.org.ua

Події
27 грудня 2023 11:01

24 червня у тимчасово окупованому Бердянську окупанти вбили двох підлітків: Тиграна Оганнісяна та Микиту Ханганова. Окупаційна влада й досі не передала тіла хлопців, щоб рідні могли їх поховати.

Українська влада на державному рівні намагалася повернути тіла хлопців, однак наразі всі спроби марні. Були звернення і до Тетяни Москалькової, уповноваженої з прав людини РФ. Про це повідомила начальниця Бердянської міської військової адміністрації  Вікторія Галіціна"Суспільному".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що намагались долучити Міжнародний комітет Червоного Хреста, однак також вирішити проблему не вдалось.

На думку адвоката родини Тиграна Оганнісяна - Андрія Яковлєва, тіла хлопців не віддають, певно, щоб приховати злочин. Він додав, що якщо аналізувати фото та відео, зняті з близької відстані й опубліковані в російських пропагандистські ЗМІ, то видно що поранення хлопців були несумісні з життям.

- Не видно слідів затримання, бо коли затримують, не роблять в серце декілька пострілів, мозок…. Це говорить, що це не було затримання, а було щось інше. Тому тіла і не віддають, щоб не пішло розслідування далі, - каже адвокат Яковлєв.

Де зараз знаходяться тіла Тиграна та Микити невідомо. Свідоцтва про смерті хлопців загарбники також не видали. Невідомо і якої остаточної версії загибелі хлопців дотримуються окупанти, бо їх було кілька: ліквідація диверсантів, самогубство.  

- Нам не вистачає доказів, щоб довести вбивство, позасудову страту, вчинення воєнного злочину. Ми не можемо їх верифікувати, бо ми бачимо все лише з пропагандистського відео. Ми ж там безпосередньо не були. Хотілося б зібрати більше доказів та зрозуміти, що сталося перед цим, - додав адвокат.

Нагадаємо, 25 травня підлітки вступили в бій з окупантами: вони знищили військового РФ та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про "ліквідацію" хлопців. За даними "Медіа ініціативи за права людини", Тигран та Микита були вбиті пострілами снайпера.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах