З'явилися нові деталі вбивства підлітків в окупованому Бердянську

З'явилися нові деталі вбивства підлітків в окупованому Бердянську.

З'явилися нові деталі вбивства підлітків в окупованому Бердянську. Фото: mipl.org.ua

Події
26 червня 2023 12:46

Вчора, 24 червня, у тимчасово окупованому Бердянську окупанти вбили двої підлітків: Микиту Ханганова та Тиграна Оганісяна, яких російські загарбники звинувачували в диверсії. За пів години до того, як слідчий зателефонував мамі загиблого Тиграна, жінка розмовляла із сином.

Після того, як Європарламент ухвалив резолюцію щодо хлопців з вимогою відпустити їх з окупованої території, звинувачення хлопцям розділили. Микиту мали звинуватити у крадіжці, а Тиграна – у диверсії. Про це повідомляє "Ґрунт медіа" з посиланням на Медійну ініціативу з прав людини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кілька днів тому за хлопцями приїжджав слідчий з озброєним конвоєм, але їм вдалося втекти. Вчора, 24 червня, перед убивством хлопці відмітились в окупаційній поліції.

За пів години до дзвінка слідчого батькам про те, що хлопців убито, мама Тиграна розмовляла з ним. Тигран був спокійний, казав, що гуляють із Микитою і думають, як святкувати день народження Микити. Сьогодні йому мало виповнитися 17 років.

- Є багато розбіжностей у фактах, часі, одязі. Тіл хлопців батьки ще не бачили. Натомість рідних із вчорашнього вечора мучать допитами та обшуками. Це дає підстави ставити під сумнів основну версію слідчого слєдкома про напад на поліціянтів. Принаймні батьки Тиграна і Микити вважають, що вся ця перестрілка, передсмертне відео – це постановка для того, щоб убити хлопців, – йдеться у повідомленні.

Українські слідчі органи порушили кримінальне провадження за фактом вбивства дітей. Українські правозахисники співпрацюють зі слідством і надають всю інформацію, що в них є. Медійна ініціатива з прав людини проведе детальне розслідування обставин вбивства.

Інформацію про вбивство підлітків-патріотів підтвердив й уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Повідомляється, що 25 травня підлітки вступили в бій з окупантами: вони знищили військового РФ та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про "ліквідацію" хлопців.

Водночас у Бердянській міській військовій адміністрації повідомили, що наразі ані підтвердити, ані спростувати інформацію про смерть Тиграна неможливо – зв’язку з близькими хлопця немає.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах