РФ замінувала Запорізьку АЕС та охолоджувач реакторів

РФ замінувала Запорізьку АЕС та охолоджувач реакторів.

РФ замінувала Запорізьку АЕС та охолоджувач реакторів. Фото: globallookpress.com/Victor Lisitsyn

Події
20 червня 2023 17:50

Російські окупаційні війська другий рік знаходяться на Запорізькій атомній електростанції, перетворивши її на склад техніки та боєприпасів. Після підриву Каховської гідроелектростанції російські загарбники додатково замінували Запорізьку АЕС. 

За словами начальника головного управління розвідки Міноборони України, генерал-майора Кирила Буданова, знищивши Каховську греблю російські загарбники зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів які працюють на Запорізькій атомній електростанції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найстрашніше, це те що за цей час Запорізька атомна електростанція була додатково замінована. І що найстрашніше заміновано саме охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу, шляхом підриву, будуть… давайте так, велика вірогідність того, що будуть значні проблеми, – сказав Буданов.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська не дозволяють українському персоналу Запорізької АЕС здійснити переведення енергоблока №5 у стан "холодний зупин", як це передбачено розпорядженням Держатомрегулювання від 8 червня 2023 року.

В Енергоатомі раніше повідомили, що, незважаючи на підрив Каховської ГЕС російськими окупантами, ситуація навколо Запорізької АЕС залишається контрольованою, води у ставку-охолоджувачі достатньо для забезпечення потреб станції.

Раніше ми також писали, що у НАТО вже є розроблений план на випадок ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції у зв'язку із діями РФ.

Також ворожі Telegram-канали запустили дезінформаційно-маніпулятивну кампанію, щоб залякати українців. Роспропагандисти ширять провокативне відео, де натякають на підрив Запорізької АЕС. При цьому в НАТО вже є розроблений план на випадок ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції у зв'язку із діями РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах