Які наслідки підриву Каховської ГЕС для Запоріжжя та області на 19 червня

Які наслідки підриву Каховської ГЕС для Запоріжжя та області на 19 червня.

Які наслідки підриву Каховської ГЕС для Запоріжжя та області на 19 червня. Ілюстративне фото: rferl.org

Події
19 червня 2023 15:52

Через знищення Каховської ГЕС у нижньому б'єфі Дніпровської ГЕС та Каховському водосховищі стрімко знизився рівень води. Це може призвести до спалаху холери та інших кишковий інфекцій. Стало відомо, який рівень води у річці Дніпро у Запоріжжі та області.

Як повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко, рівень води за рахунок потужності Дніпровської ГЕС був піднятий до 14,54 метрів, однак наразі складає 13,58 метрів, що нижче норми на 0,92 метра.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З моменту підриву спостерігається зниження на 3,58 метра.  Верхній б’єф залишається в межах норми і становить 51,14 метра, з моменту підриву дамби рівень води знизився на 9 сантиметрів.

Повідомляється, що рівень води в ставку – охолоджувачу Запорізької АЕС в нормі, тому хвилюватися не варто. Енергоблоки відключено, власні потреби станція забезпечує за рахунок енергосистеми України. 

Як зазначають фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб, епідемічна ситуація безпечна, в Дніпрі не виявлені палички холери чи інші інфекційні захворювання.

Раніше ми також писали, що через стрімке зниження рівня води у річці Дніпро може винукнити масовий мор риби, порушитися баланс екосистеми та нести небезпеку з погіршення епідеміологічної ситуації у Запоріжжі та області. Більш детально про те, яких правил слід дотримуватися, щоб вберегтися від кишкових інфекцій та харчового отруєння, можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах