Стало відомо, на скільки метрів у Запоріжжі знизився рівень води в Дніпрі

Стало відомо, на скільки метрів у Запоріжжі знизився рівень води в Дніпрі.

Стало відомо, на скільки метрів у Запоріжжі знизився рівень води в Дніпрі. Фото: t.me/sichemo_zp

Події
10 червня 2023 14:34

Війська РФ вночі 6 червня підірвали Каховську ГЕС, деякі регіони Запорізької області можуть залишитися без водопостачання. Проте ситуація в нашому регіоні залишається контрольованою.

Як повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, через руйнування дамби знижується рівень води в річці Дніпро, він вже опустився нижче допустимої норми.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Рівень верхнього б'єфу збільшився на 8 сантиметрів і складає 51,31 метр при нормі в 51,4 метри, рівень нижнього знизився на 3,56 метра, – зазначили в Запорізькій ОВА.

Забезпечення населення на підконтрольній території питною водою здійснюється в штатному режимі. Перебої відсутні.

На Запорізькій АЕС всі резервуари заповнені водою до нормального технічного рівня. Енергоблоки відключено, власні потреби станція задовольняє з енергосистеми України.

Запоріжжя бере воду з верхнього б'єфу Дніпра, тому підрив ГЕС не впливає на водопостачання. В одній з громад є загроза "зневоднення", але там вже стартували роботи із заглиблення водозабірної труби і встановлення обладнання.

Повідомляється, що проводиться постійний моніторинг акваторії Каховського водосховища, контролюється рівень кисню. Темп зниження рівня води дозволив водним біоресурсам зреагувати на зміну гідрологічного режиму та покинути обмілілі місця.

Моніторингові дослідження якості питної води у місцях водозаборів та біля випусків очисних споруд відхилень від нормативних  показників не фіксують.

Нагадаємо, що загрози для водозабезпечення Запоріжжя внаслідок підриву Каховської ГЕС немає. Більш детально про це можете прочитати тут. Проте, без води може залишитись село Біленьке, яке забирає воду в нижньому б'єфі. 

В Біленьківській громаді заявили, що причин для паніки немає, але місцевих жителів закликали зробити запас води.

Раніше ми також писали, що рівень води у ставках-охолоджувачах Запорізької АЕС наразі є достатнім.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах