Що буде з водопостачанням у Запоріжжі та області через підрив Каховської ГЕС

Що буде з водопостачанням у Запоріжжі та області через підрив Каховської ГЕС.

Що буде з водопостачанням у Запоріжжі та області через підрив Каховської ГЕС. Иллюстративное фото: facebook.com/ОлегВласов

Комуналка
06 червня 2023 11:27

Багато жителів Запоріжжя та області занепокоєнні через ризики відсутності водопостачання через підрив Каховської ГЕС.

Як повідомили під час брифінгу у Запорізькій ОВА, загрози для водозабезпечення Запоріжжя внаслідок підриву Каховської ГЕС немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, для мешканців Запоріжжя немає загрози щодо забезпечення водою. Забор води у нижньому б’єфі є в районі села Біленьке, там близько 500 людей. Вони мають запасні ємності для води на випадок погіршення ситуації. Ситуація контрольована. 

- Запас води на верхньому б’єфі є великим. До вчорашнього дня були максимальні рівні води як в верхньому б’єфі, так і в нижньому. Рівень води ми контролюємо. На сьогодні рівень води впав – 16,99 метрів. Дніпровська ГЕС вирівнює рівень, тобто збільшила пропуск води через гідроагрегати. На даний момент 17,04 метри рівень води – у нас нічому не загрожує, – повідомив директор Департаменту цивільного захисту населення ОДА Андрій Булавінов.

Відомо, що зараз в Марганці та Нікополі в мешканців з кранів йде вода чорного кольору з неприємним запахом. У деяких населених пунктах Дніпропетровської області знижений тиск подачі води чи її відсутність. У Запоріжжі поки все нормально.

Раніше ми також писали, що рівень води у ставках-охолоджувачах Запорізької АЕС наразі є достатнім.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах