В Запоріжжі створять реєстр будівель, на яких можна малювати стріт-арт

В Запоріжжі створять реєстр будівель, на яких можна малювати стріт-арт.

В Запоріжжі створять реєстр будівель, на яких можна малювати стріт-арт. Фото: facebook.com/vladmoroko

Події
25 травня 2023 15:04

В Запоріжжі розроблять Меморандум про художнє вуличне мистецтво після скандалу із "бойовими котиками", яких намалювали фасаді, який занесен у реєстр пам'яток архітектури.

Як повідомили в туристичному інформаційному центрі, рішення про створення Меморандуму і реєстру стін, на яких дозволять малювати стріт-арт або графіті прийняли на зустрічі керівники департаменту культури і туризму з профільними спеціалістами з різних галузей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На зустрічі обговорювали тему стріт-арту після скандалу з появою "бойових-котиків" на фасадах пам’яток архітектури. Жителів міста обурила реакція директорки департаменту культури і туризму Катерини Сімонової на публічне обговорення цієї ситуації і за кілька днів вони зібрали необхідну кількість голосів під петицією про недовіру і звільнення чиновниці. 

До реєстру дозволених для малювання стін включать фасади будівель, які не є пам’ятками архітектури та будуть погоджені необхідними інстанціями.

До розробки Меморандуму про художнє вуличне мистецтво можуть долучитись всі зацікавлені жителі міста. Свої пропозиції протягом тижня можна надіслати на електрону пошту uprtur@gmail.com. З текстом документу є можливість ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, що серед будівель, на яких з’явились мурали від "Культурних Сил" стали: обласна бібліотека, театр імені Магара, управління патрульної поліції, а також будинки на центральних проспектах міста – Соборному та Маяковського. Останні є пам’ятками архітектури або входять до історичних ареалів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах