У Таїланді в готелі розчленували 24-річну модель із Запоріжжя: підозрюваного видав Google Translate

У Таїланді в готелі розчленували 24-річну модель із Запоріжжя: підозрюваного видав Google Translate.

У Таїланді в готелі розчленували 24-річну модель із Запоріжжя: підозрюваного видав Google Translate. Фото: thesun.co.uk

Події
17 травня 2023 15:31

24-річну українську модель із Запоріжжя Олену Савченко було знайдено мертвою в апарт-готелі Key Sathorn-Charoenraj у Бангкоку, де вона зареєструвалася зі своїм бойфрендом, поляком Яном Єжи Лагодою-Філіпповим. 

У злочині підозрюють її 25-річного партнера – бізнесмена з Британії Яна Єжи-Лагоду Філіппова. Поліцейські, які прибули на виклик, констатували спроби розчленувати тіло через характерні ушкодження, пише The Sun.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пара заселилася до готель-апартаментів у столиці Таїланду 29 квітня. Персонал закладу стверджує, що вони не помітили нічого дивного у поведінці хлопця й дівчини. Записи камер відеоспостереження зафіксували, як пара сміялася і жартувала в коридорі, коли вони прямували до свого готельного номера на 32-му поверсі. Більше дівчину ніхто не бачив, а Лагода-Філіппов 15 травня поспіхом покинув апартаменти, що викликало підозри в охоронців готелю.

Пара в перший день жартувала та сміялася, а потім модель вбили.Пара в перший день жартувала та сміялася, а потім модель вбили. Фото: thesun.co.uk

Потім Лагода-Філіппов зупинив таксі, за кермом якого знаходився 56-річний Сурачай Сабайбанг. Чоловік попросив відвезти його до "будь-якого казино". Під час поїздки таксист стверджував, що його пасажир використав програму Google Translate, і попросив його допомоги у розчленуванні тіла Альони. За це він запропонував таксисту 1500 батів (приблизно 1500 гривень).

Після цього Сурачай висадив пасажира та зателефонував до готелю. Співробітники виявили понівечене тіло української моделі на ліжку у розкішних апартаментах.

- Її обличчя було закривавлено, а голова частково відрізана глибоким порізом від шиї до лівого плеча. Ліва рука жертви також була відрізана по зап'ястя, а на грудях лікарі швидкої допомоги виявили ножове поранення. Поруч із тілом поліцейські виявили закривавлену пилу, куплену у сусідньому магазині, – йдеться в повідомленні.

Дівчину намагалися розчленувати пилою.Дівчину намагалися розчленувати пилою. Фото: thesun.co.uk

Поліція вважає, що дівчина була мертвою щонайменше дві доби.

Повідомляється, що Ян Єжи-Лагода – уродженець Польщі. Він живе та працює в Лондоні, а Олена знімала для нього фотосесії.

Громадянина Польщі затримали в понеділок увечері на прикордонному пункті пропуску Араньяпратхет, що за 135 миль у провінції Са Каео. 

В поліції додали, що підозрюваний поводився дуже спокійно, коли його заарештували. "Було близько 4-ї години ранку, коли його спіймали. Він випив кави, як зазвичай, у своїй камері, і почав робити зарядку, ніби це була його звичайна ранкова рутина. Він нічого не казав".

Підозрюваний у вбивстві 24-річної моделі з України.Підозрюваний у вбивстві 24-річної моделі з України. Фото: thesun.co.uk

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах