"Укрпошта" випустила марку з портретом "Запорізького месника", який знищив літаки РФ

"Укрпошта" випустила марку з портретом "Запорізького месника", який знищив літаки РФ.

"Укрпошта" випустила марку з портретом "Запорізького месника", який знищив літаки РФ. Фото: ngu.gov.ua

Події
13 травня 2023 17:13

19-річного зенітника Національної гвардії України, який збивав ворожі літаки у Запорізькій області, став героєм нової поштової марки.

Як повідомили в НГУ, на днях "Укрпошта" презентувала нові марки, присвячені бійцям "Гвардії наступу", серед яких нацгвардійці, поліцейські, прикордонники. На одній з марок зображено бійця Нацгвардії Героя України Романа Гломбу, який відомий як "Запорізький месник".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Боєць НГУ, що зображений на марці із ПЗРК "Ігла" – це Герой України, солдат Нацгвардії, відомий як "Запорізький месник". Його стали так називати після того, як він знищив 3 ворожі літаки. А зараз на рахунку гвардійця вже 6 ворожих літаків "Су-25" та одна крилата ракета окупантів, – розповіли у Національній гвардії.

"Укрпошта" випустила марку з портретом "Запорізького месника", який знищив літаки РФ."Укрпошта" випустила марку з портретом "Запорізького месника", який знищив літаки РФ. Фото: facebook.com/NGUmainpage

Нагадаємо, що минулої весни Роман Гломба прикривав від повітряного нападу позиції батальйону на Запоріжжі, поблизу села Мала Токмачка. У липні 2022 року "Запорізькому меснику" присвоєно звання Героя України. А у вересні 2022 року президент Володимир Зеленський вручив орден "Золота Зірка" стрільцю-зенітнику, солдату Національної Гвардії України Роману Гломбі, який збив шість російських винищувачів.

В березні 2023 року Романа нагородили орденом "За мужність".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах