Строковик НГУ, який збив шість російських літаків, отримав орден "Золота Зірка"

"Запорізький месник", який збив шість російських літаків, отримав орден "Золота Зірка".

"Запорізький месник", який збив шість російських літаків, отримав орден "Золота Зірка". Фото: ngu.gov.ua

Події
26 вересня 2022 11:37

Президент Володимир Зеленський вручив орден "Золота Зірка" стрільцю-зенітнику, солдату Національної Гвардії України Роману Гломбі, який збив шість російських винищувачів.

Як повідомляється на сайті президента, 19-річний стрілець-зенітник, солдат строкової служби запорізького 9-го полку оперативного призначення НГУ Роман Гломба.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час бойових чергувань він прикривав від повітряного нападу позиції батальйону на Запоріжжі, поблизу села Мала Токмачка.

Влучними пострілами з ПЗРК "Ігла" солдат тричі знищував ворожі літаки Су-25 (29 квітня, 23 травня та 29 травня). Таким чином Герой запобіг обстрілу позицій українських захисників і міста Запоріжжя.

Загалом на його рахунку сім уражених цілей, з них шість літаків та одна крилата ракета. Він отримав звання Герой України.

Нагадаємо, в Нацгвардії строковика називають "Запорізьким месником" чи "Бандітом" та кажуть, що він вже наганяє страху на російських окупантів. Ше один Су-25 Бандіт знищив 23 травня, а 29 травня – збив російський штурмовик Су-25 "Грач" 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах