Збивав літаки РФ на Запорізькому напрямку: бійця НГУ нагородили орденом "За мужність"

Збивав літаки РФ на Запорізькому напрямку: бійця НГУ нагородили орденом "За мужність".

Збивав літаки РФ на Запорізькому напрямку: бійця НГУ нагородили орденом "За мужність". Фото: mvs.gov.ua

Події
01 березня 2023 15:27

Зенітника Національної гвардії України, який збивав ворожі літаки у Запорізькій області нагородили орденом "За мужність".

"Запорізький месник", який несе службу на Запорізькому напрямку, збивав російськи літаки із переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) "Ігла". Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Стрілець-зенітник Роман Гломба був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ-го ступеня. Боєць Нацгвардії несе службу на Запорізькому напрямі. Хлопець збив 5 російських штурмовиків Су-25 та одну крилату ракету.

При цьому Роман використав ПЗРК "Ігла" радянського зразка. Вперше боєць збив два російські штурмовики 29 квітня 2022 року. Сам Глоба родом із Закарпаття.

- Звичайно, під час бою грає адреналін. Та й ризик очевидний, бо ворог може вразити розрахунок у відповідь. А ще більше адреналін грає, коли від розвідки отримуєш підтвердження про вдале влучення у ціль, – розповідає Роман.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року президент Володимир Зеленський вручив орден "Золота Зірка" стрільцю-зенітнику, солдату Національної Гвардії України Роману Гломбі, який збив шість російських винищувачів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах