Що зараз із будинком по вулиці Незалежної України після ракетного влучання

Що зараз із будинком по вулиці Незалежної України після ракетного влучання.

Що зараз із будинком по вулиці Незалежної України після ракетного влучання. Фото: t.me/gu_dsns_zp

Події
18 березня 2023 15:10

Сьогодні, 18 березня, представники міської ради Запоріжжя зустрілись з мешканцями багатоповерхового будинку по вулиці Незалежної України, в який 2 березня влучила ворожа ракета.

За словами заступника мера Віктора Гординського, вже заключені договори з науково-дослідним інститутом по вивченню стану будівельних конструкцій, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Вже відповідні всі дослідження зроблені. Зроблено попередній аналіз стану фундаменту в місці влучення ракети. Попередньо, стан фундаменту задовільний. Ми очікуємо, що на кінець березня – початок квітня у нас буде повний висновок науково-дослідного інституту з графічною частиною по технічним рішення для відновлення. 7-8 березня вже був заключений договір з проектною організацією. Очікуємо, що на липень у нас буде готовий проект капітального відновлення будинку, – звітував заступник мера Віктор Гординський.

Наразі у будинку комунальні служби консерввують зруйновані частини будівлі. Також будинок внесено до реєстру пошкодженого майна.

- Газ підключити неможливо, опалення відновити неможливо, бо пошкоджено елеваторний вузол, електрику також підключити неможливо через загрозу виникнення пожежі. Тобто, будинок без комунікацій. Всі надавачі послуг з 2 березня не нараховують рахунки за послуги, але попередні борги будуть відображені в платіжках, – додав Гординський. 

Також за даними мерії, в будинку з 80 квартир повністю зруйновано 32. 

Загалом по місту (за час повномасштабної війни) 178 осель повністю знищено, 196 – не придатні для проживання. 

Нагадаємо, що вночі 2 березня російські окупаційні війська вчергове обстріляли Запоріжжя, дві ракети С-300 влучили у багатоповерхівку в центрі міста. Жертвами російської атаки стали 13 мешканців п'ятиповерхівки, які мирно спали в ту ніч. Двоє людей досі вважаються безвісти зниклими. Крім того, рятувальники дістали з-під завалів чотирьох котів і собаку ,а також надали допомогу 11 людям.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах