Просили визначити розмір застави: суд залишив Богуслаєва та Дзюбу з "Мотор Січі" в СІЗО

Просили визначити розмір застави: суд залишив Богуслаєва та Дзюбу з "Мотор Січі" в СІЗО.

Просили визначити розмір застави: суд залишив Богуслаєва та Дзюбу з "Мотор Січі" в СІЗО. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Події
28 грудня 2022 11:52

Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-президенту запорізького підприємства АТ "Мотор Січі" В'ячеславу Богуслаєву та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності АТ "Мотор Січ" Олегу Дзюбі до 11 лютого.

Слідчі СБУ подали до суду клопотання про продовження запобіжного заходу для Богуслаєва та Дзюби у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2023 року. Кримінальне провадження відкрито одразу по декільком статтям: вчинення злочину групою осіб, колабораційна діяльність та пособництво державі-агресору, про це йдеться в реєстрі судових рішень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У судовому засіданні прокурор підримав клопотання та попросив слідчого суддю його задовольнити.

Захисники Дзюби просили визначити для нього розмір застави, мотивуючи це необґрунтованістю ризиків та недоведеністю підозри. Сам підозрюваний підтримав думку адвоката.

Повідомляється, що є дані, які вказують на причетність екс-нардепа та його підлеглого до вчинення інкримінованих йому кримінальних правопорушень. Суддя вважає, що існує ризик, що підозрювані можуть продовжити кримінальне правопорушення, враховуючи тривалість часу перебування на займаній посаді та наявність даних про супроводження, зокрема, Дзюбою зовнішньо-торгівельних угод підприємства.

Слідчий суддя відмовився визначати розмір застави і погодив перебування Богуслаєва та Дзюби в державній установі "Київський слідчий ізолятор" ще до 11 лютого 2023 року.

Нагадаємо, що у жовтні цього року СБУ затримала директора підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення.

Варто зазначити, що 18 жовтня 2000 року Богуслаєв отримав російський паспорт, та відправляв до Росії двигуни для вертольотів, з яких тепер обстрілюють українське цивільне населення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах